vrijdag 3 mei 2013

Verander de-ment-aliteit is een leuke titel



Stuurgroep verandert de-ment-aliteit

stuurgroep verandert de ment aliteit
29/04 LILLE (2275) De nieuwe stuurgroep Praatcafé Dementie regio Lille wil dementie nog meer bespreekbaar maken. Door het organiseren van driemaandelijkse praatcafés in het woonzorgcentrum Lindelo haalt de groep familieleden van personen met dementie uit hun isolement.

Met de slogan 'het veranderen van de-ment-aliteit' wil de nieuwe stuurgroep Praatcafé Dementie regio Lille veel mensen bereiken om zich te laten informeren over dementie. Het moeten samenleven met een familielid dat lijdt aan dementie is meestal heel intensief. Volgens de stuurgroep is het belangrijk om die draaglast te kunnen delen met anderen. Tijdens het eerste praatcafé in maart waren zestig familieleden van personen met dementie aanwezig. 'Veel mantelzorgers durven de drempel om met hun probleem naar buiten te komen niet te nemen", legt Liesbeth Van Eynde, woordvoerder van de stuurgroep, uit. Zij is ook referentiepersoon dementie in het woonzorgcentrum Lindelo in Lille. "Iedereen heeft wel iemand met dementie in de familie maar meestal blijft dat binnenskamers. Nochtans is de zorg voor een persoon met dementie niet te onderschatten."

Het volgende praatcafé vindt plaats op woensdag 19 juni om 19.30u in de cafetaria van Lindelo en behandelt het thema Wat is dementie? De toegang is gratis en inschrijven is niet nodig. Info: 014-88.99.11

Bart Van den Langenbergh

Foto Bert De Deken

coach Clark Kent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sowieso bedankt voor jouw reactie