woensdag 26 november 2014

Beleeftuin | Tuinpad | Landmeter legt tunnel aan van Linkeroever naar de Groenplaats


Oranje-witte palen gaan de grond in en uit, meetlint zwaait door de haag, uw coach Clark Kent staat anderhalf uur in de miezer vandaag. 

Landmeter J. De Kinder uit Sint Amands heeft het pad van de beleeftuin voor mensen met dementie mooi uitgemeten en metalen betonijzers in de bodem geslagen.
Toen ik hem vorige week opbelde stond hij met zijn koffers klaar om naar Amerika te gaan, en hij is vandaag bijna letterlijk van het vliegtuig gestapt in onze tuin. Hij doet het voor een handdruk en een warme kop koffie.


In dit project ontmoet ik de interessantste mensen. Landmeter De Kinder is de man die gans de metro in Antwerpen heeft uitgemeten, en de metrotunnel van Linkeroever naar de Groenplaats. Hij vertelde met gepaste trots over de stad en de vindingrijkheid van de tunnelploegen.

De enige tunnels in onze tuin zijn momenteel die van een mol die zich ferm uitleeft in het gazon. Meneer Demesmaeker heeft zich ge-out als mollenvanger , het diertje kan best verhuizen naar de velden want de jacht is geopend.

Absoluut Vastbesloten mr. Demesmaeker
Onze drie konijntjes mogen blijven van hem, maar hier trekt hij resoluut de lijn. Hij stond de molshopen al plat te stampen, een beangstigend ritueel. Tot alles in staat die man. Voor slechts enkele heel heel heel brave diersoorten tolerant, voor de rest ..

We danken landmeter J voor zijn gulle hulp. Hij had de lastige taak om het plan te vertalen op de grond. 

Alweer een stap op het goede pad met klinkers en boorden van Artstone.
Groetjes van uw coach Clark Kent,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sowieso bedankt voor jouw reactie