zaterdag 14 juni 2014

Foto 's op wieltjes | Foto 's gaan van hand tot hand

Kort geblogd vandaag.
Good practise. 

We hebben er een attractie bij in de woonkern. 't Is te zeggen ; we hebben er een aantrekkingspool | een manier om-iets-los-te-weken-bij-bejaarde-mensen | bij.

Het was Atomic Betty haar droom om al haar foto 's te delen ; foto 's van avonturen, verhalen, uitstappen, gebeurtenissen, markante figuren..


Ze neemt al jaren kiekjes van de actie op de afdeling, maar zoals dat tegenwoordig gaat met die digitale camera 's ; honderden files maar je doet er te weinig mee. 
Tussen dromen en daden staan wetten in de weg en praktische bezwaren. Clark Kent kent dat ook, vakantiekiekjes van jaren geleden wachten nog op een geschikt moment om er online een mooi boek mee samen te stellen. Lois en ik hebben daar vorig verlof werk van gemaakt via het Kruidvat , ge-wel-dig (veel tijd kost dat). 

Soms heb je dus een partner-in-crime nodig die je uitdaagt en helpt.
Ik hoorde haar verzuchting en vond het een supertof idee.
Atomic Betty wou ze ophangen, en ze sealen en op tafel leggen zodat ze vrij in te kijken zijn. Immers onze bewoners met dementie 'nemen' alles wat ze vinden mee.

Er kwam een verrijdbaar bord (kan bij de bewoners gezet worden, en zij kunnen het verplaatsen), er hangen foto 's in de-stille-ruimte, en er liggen foto 's in plastiek op tafels.

Clark Kent deelt een paar foto 's om te laten zien dat het een effect heeft op bewoners en familie. 


Annick herkent geen enkele foto, zelfs niet die van zichzelf (typisch), maar de situaties zeggen haar wel iets. Ze bekijkt ze allemaal een-voor-een en zegt 'wat een schoon herinneringen'.

Het bord is geschonken door Mister Freeze van de Standaard Boekhandel te Stabroek
kleurenprinter en sealer (laminator) , twee fantastische uitvindingen speciaal voor mensen met dementie !
Alez, nog een vakantiekiekje van de gouden 
stuntman om het af te leren. Groetjes van uw coach Clark Kent









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sowieso bedankt voor jouw reactie